Skip to content

Onze unieke MPOWR-BLEZ werkwijze

Je hart volgen, de regie pakken… het klinkt best eenvoudig. Toch lukt het maar weinig mensen om dit écht voor elkaar te krijgen. En dat is jammer, want het kan je zoveel brengen; meer bevlogenheid, meer autonomie, meer impact en vooral meer plezier! Maar het goede nieuws is dat alles wat je nodig hebt om je hart te kunnen volgen, je al gewoon in huis hebt!

Met onze MPOWR-BLEZ werkwijze gebruiken we de vier belangrijke elementen van jouw ‘zijn’ om het beste in je naar boven te halen. We focussen op dingen die jouw Brein, je Lichaam, je Emoties en je Ziel je vertellen en verbinden tijdens onze trainingen deze elementen altijd met elkaar door ervarend te leren. Op deze manier ontstaat er synergie tussen de elementen en creëer je ruimte voor fundamentele verandering. En dat geeft je basis om op een andere manier te handelen.

Brein

Waar zouden we zijn zonder ons brein? In onze nascholingen delen we wetenschappelijk onderbouwde inzichten, die het brein nodig heeft om te kunnen veranderen. Door onze manier van werken zal deze informatie bij iedereen op een eigen manier landen en effect genereren.

Lichaam

We weten allemaal dat we goed voor ons lijf moeten zorgen, zodat ons lijf goed voor ons kan zorgen. Een van de (wetenschappelijk bewezen) methoden waarmee je daarvan gebruik kan maken is het zgn. embodied learning; leren navigeren op de signalen van je lichaam. Dat vergroot je sensitiviteit en je verbinding met anderen. Hierdoor krijg je meer toegang tot je creativiteit, je directe waarneming en je intuïtieve kennis. In onze nascholingen maken we gebruik van deze methode in de vorm van ervarend leren.

Emotie

Emoties vinden we vaak lastig. Maar neurowetenschap toont aan, hoeveel wijsheid en (inzicht in) belemmeringen onze emoties te bieden hebben. Ruimte geven aan de laag die onder je emoties zit geeft inzicht in je verlangens, je drijfveren en je overtuigingen. Tijdens onze nascholingen geven we bewust aandacht aan emoties door hierop te reflecteren en ermee te oefenen. Want hoe beter jij jezelf leert kennen, hoe steviger jij je hart kunt volgen en authentiek kan verbinden met de ander.

Ziel

Vaak zien we de ziel als iets ongrijpbaars. Maar eigenlijk is ze tastbaarder dan je zou vermoeden. Je ervaart je ziel dagelijks; bijvoorbeeld wanneer je in een lastige situatie terecht komt of juist in een hele prettige. Je ziel vertelt je de dingen die je belangrijk vindt via je waarden, je zingeving, je intuïtie en je verlangen en het kan deze zaken verbinden met het grote geheel. Om je ziel te kunnen ‘horen’ gebruiken we technieken als mindfulness- en meditatie.

De voordelen van de BLEZ werkwijze op een rijtje

  • BLEZ haalt het beste in jezelf naar boven
  • BLEZ werkt als een natuurlijk kompas
  • BLEZ is een basis voor blijvende verandering
  • BLEZ geeft verdieping en plezier tijdens het uitvoeren

Deelnemers aan het woord

Lizzy Blokker nam deel aan de Leergang Medisch Leiderschap. Wij vroegen aan haar hoe zij dit ervaren heeft.

Back To Top