Skip to content

Test medisch leiderschap voor meer plezier in je artsenleven!

Medisch Leiderschap is de sleutel tot de best mogelijke versie van onze gezondheidszorg. Daar zijn artsen voor nodig, die plezier hebben in hun artsenleven doordat ze de beste versie van zichzelf kunnen zijn: bevlogen, enthousiast, speels, professioneel, authentiek en positief. In het Engels kort samengevat als: Fully alive!

Ons model Medisch Leiderschap dat je hier ziet hebben we ontworpen ter ondersteuning van alle artsen om ieders eigen medisch leiderschap stevigheid en richting te geven. Om jouw eigen manier te vinden om je hart te volgen en de regie te nemen op een manier die jou past. Zo wordt je leven en werk leuker en krijg je meer voldoening. Beter voor jou, je omgeving én voor je patiënten.

Drijven de hectiek en de nooit eindigende nood in de zorg ook jou wel eens tot wanhoop? En krijg je dan het gevoel dat het nooit genoeg is? En heb je dan de neiging om te klagen, anderen de schuld te geven of jezelf uit te putten om toch maar de boel te redden? Zeker voor artsen zijn dit bekende overlevingsmechanismen. Helaas zijn deze mechanismen uiteindelijk niet effectief en ze zijn dus ook niet duurzaam.

Wie wil je zijn als arts?

Het model Medisch Leiderschap geeft je handvatten om uit deze inefficiënte overlevingsmodus te stappen en een leider te worden in je eigen leven en werk. En zo bewust te kiezen wie je wil zijn als arts.

Altijd in beweging

Jouw medisch leiderschap heeft het meeste impact, wanneer het in beweging is. In dit model wordt dit weergegeven door een dubbele lemniscaat: de beweging zorgt ervoor, dat jij in ieder moment weer opnieuw bepaalt, wat er voor jou op dít moment de meeste aandacht nodig heeft om goede zorg te leveren. Overigens kunnen ook stilte, stilstaan en niets doen voor beweging zorgen!

Deze vier fundamenten zijn altijd aanwezig en beïnvloeden elkaar!

Intern en Extern

Een continuüm dat voor medisch leiderschap cruciaal is: naar binnen kijken wanneer dit nodig is én beseffen wat je impact is naar buiten toe. Bedoeld of onbedoeld. Hoe bewuster je beide kanten op kijkt, des te beter kan je jouw dagelijkse keuzes maken op een manier die jou voldoening geeft en betere zorg biedt. Intern beïnvloedt altijd extern en vice versa.

Arts en Patiënt

In de zorg gaat het altijd om zowel de patiënt als de arts. Als arts vraagt dit een continue ‘dans’: hoe dien ik mijn patiënt het beste? En hoe kan dit ook nog goed zijn voor mij als arts? Wanneer het goed gaat met de patiënt gaat het ook goed met de arts én vice versa.

Wil jij weten hoe jij als arts beweegt in dit spectrum van krachten en impulsen? Test dan jouw medisch Leiderschap.

Deze test duurt slechts 5 á 10 minuten, je krijgt vervolgens een mooi schematisch overzicht te zien waar jouw medisch leiderschap nu staat, aangevuld met tips en tricks.

Back To Top