Skip to content

Untethered Soul

Untethered Soul – The journey beyond self

Michael A. Singer

‘Practical spirituality’. Is een mooie aanprijzing van dit boekje. Singer maakt het vage spirituele tastbaar door je begrip én concrete handvatten te geven om met je eigen ingesleten oude patronen aan de slag te gaan.

Eerst normaliseert hij hoe we onszelf in de weg zitten met onze constante innerlijke dialoog. Dit doen onze hersenen om ons te helpen orde te brengen in de veelheid aan prikkels die we binnen krijgen: onze interne ‘voice over’ geeft ons een (schijn)gevoel van controle over de buitenwereld.

The truth is that most of life will unfold in accordance with forces far outside your control, regardless of what your mind says about it.’

Vervolgens laat hij je zien dat wanneer je je meer bewust bent van deze interne dialoog, je ook beter kan kiezen om er wel of niet naar te luisteren. Hier kan je jezelf in oefenen.

You are not your thoughts. You are simply aware of your thoughts.’

Hoe kan je het beste bij jouw innerlijke energie komen? Die jou enthousiast maakt en energiek? Dat doe je door je hart open te stellen. In ons leven doen we intense negatieve en positieve ervaringen op. We hebben vaak als zelfbescherming geleerd om ons hart af te sluiten. En dat blijven we doen, terwijl die zelfbescherming niet meer nodig is.  Het wordt een patroon, dat je hart blokkeert. Hoe kan je de wereld weer open tegemoet treden?

By just relaxing and releasing’.

Singer geeft oefeningen om met je ingesleten reflex in het hier en nu anders om te gaan.

Het boek is filosofisch en soms wat ongrijpbaar. Door de vele voorbeelden die Singer vanaf de eerste pagina gebruikt wordt het heel herkenbaar en toepasbaar.

Back To Top