Ga naar hoofdinhoud

Soul Mission. Life vision.

Dit boek is een soort werkboek. Met in ieder hoofdstuk concrete stappen en opdrachten om steeds dichter bij jouw ‘Soul mission’ te komen en daar woorden aan te geven.
De belangrijkste tip, die Alan Seale geeft is misschien wel: Zorg, dat je élke dag een moment van stilte hebt. Hij raadt zelfs één uur per dag aan om door te brengen in stilte, meditatie en/of reflectie. En daarvan minstens 15 minuten te gebruiken om te schrijven. Meditatief schrijven zonder precies na te denken wat je schrijft maar het gewoon uit je pen/computer te laten rollen geeft eigenlijk altijd inzicht. Het is een manier om je intuïtie naar boven te laten komen. Ook als een heel uur per dag niet lukt, begin dan eens met een kortere tijd. En creëer op die manier een nieuwe gewoonte.
Een belangrijk woord wat hij geeft als hij het heeft over reflectie is ‘to ponder’: gewoon maar ‘zijn’ met een vraag, een situatie of iemand waar je mee zit zonder direct naar een oplossing te zoeken. Dit kan minuten, uren duren of dagen of zelfs weken/maanden. Uiteindelijk komen er dan vaak vanzelf wel antwoorden, inzicht of duidelijkheid naar boven.

Het eerste deel van het boek brengt je dichter bij je eigen kern. Met veel vragen om bij stil te staan. Daardoor krijg je duidelijker wat er ten diepste belangrijk is voor jou.

Het tweede deel geeft je handvatten om je eigen ‘soul mission’ woorden te geven. Dit leidt naar je ‘vision statement’.

In het derde deel is de focus op jouw eigen onderliggende paradigma’s. Jouw ‘script’. Hoe meer je je daar bewust van bent, des te beter kan je merken wanneer deze je gedrag beïnvloeden. “Personal transformation means change. And if you want to change your life, you must first change your paradigms.”

In het vierde en laatste deel zet je een aantal stappen om jouw zielsmissie ook daadwerkelijk te manifesteren.

“The challenges we face in our outer world help us see the challenges we need to recognize and work through in our inner world.”

“In order for any action to affect real and lasting change, it must be preceded by conscious choice.”

Geen makkelijk boek, wel impactvol.

Enkele inzichten en oefeningen uit dit boek gebruiken we ook voor onze nascholing ‘Vind jouw WHY’.

 

 

Back To Top