Skip to content

Hoe ziet jouw boekenstapel eruit voor de zomer?

Eén van de heerlijke voorbereidingen voor de vakantie is het bedenken welke boeken ik meeneem. Hier mijn vakantieboekenstapel. Overigens kan ik nooit kiezen en neem ik voor iedere stemming iets mee. Ehmmm. En heb ik ook nog een e-reader, die meegaat. En toch blijft dat papier trekken en heb ik ook de ruimte voor de boeken.

Welke boeken neem jij mee?
Ik hoor heel graag ook jouw ideeën!

Guido Snel – ‘Negen steden’: Nieuwsgierig naar dit boek, geschreven door een Slavist. Een reis langs negen steden in Europa en even zoveel mensen die hij privé en beroepsmatig voor en na de eeuwwisseling leerde kennen. Soms enkel via woord en geschrift, vaak ook persoonlijk. Dichters, denkers, docenten, theatermakers, die allemaal hun eigen hobbelige, niet altijd even consequente weg door de geschiedenis aflegden.

Adelka Vendl – ‘U lijkt me een vrij hopeloos geval’. Over provocatief coachen: interventies met vaart en gesprekken met zowel diepgang als humor. Oprechte interactie door mensen uit hun comfortzone te halen. Met als kenmerk de liefdevolle houding die verbinding creëert.

Christine Cayol – ‘Waarom de Chinezen de tijd mee hebben’
met als subtitel: Hoe tijd je beste vriend kan worden. 
In plaats van tijdsmanagement hebben we een andere tijdsbeleving nodig. Van Chinese filosofie kunnen we leren om met de steeds groter wordende tijdsdruk om te gaan. Lijkt me een mooi vervolg op het boek ‘Kairos’ met zelfde thema.

‘Poems of the Sea’ – Edited by Gaby Morgan – Tja, als je gaat zeilen…

Ilja Leonard Pfeijffer – ‘La superba’ – Na zo genoten te hebben van Grand hotel Europa ben ik nieuwsgierig naar deze roman. Over de stad Genua, over de liefde en het lot van de zoekende mens en het schrijven van een meerstemmige roman. Wel jammer, dat er nu al aangekondigd is, dat het liefdesverhaal tragisch eindigt.

Matthijs van Nieuwkerk – ‘Zonnegloren’. Klein extraatje voor leuk tussendoor.

Scott Seagren – ‘The warrior’s Compass’ – Bravely navigating life’ journey into the chaos and complexity of the unknown.
Een leven verteld aan de hand van alle windrichtingen, die allemaal andere wijsheid te bieden hebben.

Stephen Fry – ‘Mythos’, met als subtitel The Greek Myths Retold. De Griekse mythen naar vandaag toe beschreven. Ligt al een hele tijd op me te wachten!

Irvin Yalom – ‘Het raadsel Spinoza’. Deze psychiater kan zo mooi vertellen over de menselijke geest naar aanleiding van geschiedenis en een bijzondere persoon. Na Nietzsche en Schopenhauer kijk ik ook naar dit boek uit.

Back To Top