Ga naar hoofdinhoud

Digitale detox

Hoe zou het zijn om de feestdagen en eventuele vakantie bewust te gebruiken om te vertragen en te verbinden met jezelf en misschien ook met vrienden en familie. Het kan namelijk echt een hectische periode zijn, waardoor het juist fijn kan zijn om prikkels te verminderen. Daarom plan ik om een korte digitale detox te doen. Doe je mee?

Om zo nog meer te kunnen genieten van het moment en van de mensen met wie je samen bent.

En ook om je hersenen echt even rust te geven. Er komt steeds meer onderzoek vrij over de slechte impact van steeds maar op schermpjes. Het is een activiteit waar ons brein nog niet helemaal aan is gewend. Zeker niet wanneer dit non-stop gebeurt.

Vertragen, tot rust komen, niet meer steeds nóg meer informatie verzamelen.

Gewoon even niks.

Bewust kiezen waar jij je aandacht op wil richten.

Ik ga in ieder geval geen social media doen tussen kerst en oude en nieuw. Als het me bevalt, voeg ik daar nog een week aan toe.

Veel plezier! Ik hoor graag van je wat de impact ervan is!

Back To Top