Skip to content

Van moeten naar willen

Hoe vaak denk je niet: ‘Aiai, dat moet ik ook nog doen’ ?

Maak er eens een oefening van om elke keer, dat je het woord ‘moeten’ gebruikt, dit te veranderen in ‘willen’. Op die manier ga je namelijk elke keer bewust kiezen of hetgeen je van plan bent ook het juiste is voor jou en voor dat moment.

Dit betekent niet, dat je vanaf nu alleen nog maar dingen doet die je leuk vindt. Want soms wil je die vervelende dingen doen, omdat het grotere doel heel belangrijk is voor je. Terwijl je op andere momenten door deze oefening bewuster kiest om juist iets niet te doen, omdat je het helemaal niet wilt.  Misschien wel omdat het eigenlijk iemand anders is, die wil dat jij het doet.

Probeer het eens: je hersenen en vervolgens je hele wezen reageert echt anders wanneer je ‘moeten’ in ‘willen’ verandert. Je zal merken, dat deze simpele actie jouw  gevoel van autonomie zal vergroten.

Back To Top