Skip to content

Veel artsen trekken pas aan de rem, wanneer ze over hun grens zijn gegaan…

Tijdens onze intervisie met huisartsen en medisch specialisten bleken de ‘tandvlees scores’ (nieuw verzonnen woord) best hoog. Zo tegen de zomervakantie zitten veel artsen (en overigens velen met hen) er wel een beetje doorheen. Veel te regelen, veel te organiseren en iedereen wordt wat meer kortaf wat de samenwerking ook niet bevordert.

Tijdens de zomervakantie moet er vaak ook nog waargenomen worden voor collega’s. Gelukkig zijn er ook minder vergaderingen en minder overlegjes en dat zorgt voor wat meer ontspanning op de werkvloer. Daarmee is de zomer een goede tijd om eens even pas op de plaats te maken: of je nu op vakantie bent of aan het werk. Hoe is het met mijn energiebalans? Wat wil ik daar anders in na de zomer?

Zoals je bij je patienten bezig bent met preventie is dat ook een heel goed idee om voor jezelf te doen. Het zou toch zonde zijn, wanneer je pas bewust naar je energiebalans gaat kijken als je wel moet doordat je lichaam/geest niet anders meer kan.

De bovengenoemde artsen staan via intervisie regelmatig en preventief stil bij hoe het met ze gaat. Hoe doe jij dat? Hierbij een stevige oproep om hier in de zomer eens over na te denken. Wie kies jij als ‘tandvlees-score-buddy’? Met wie ga je dit regelmatig delen en houd je elkaar de spiegel voor? Natuurlijk moet dit wel iemand zijn, die je niet voor de gek kan houden. Dat kunnen we namelijk met onszelf vaak wel….

Die energiebalans zit niet alleen maar in je lichaam. Ook je brein, je emoties en je ziel hebben energiebalans nodig. Ons BLEZ model vertelt je hier alles over.

In al onze nascholingen krijg je verschillende handvatten om preventieve stappen te nemen om je energie in balans te houden. Zodat je daarmee niet hoeft te wachten totdat het misgaat. Ook dat is een goed idee om in de zomer te doen: bedenken welke nascholingen jij jezelf gunt na de vakantie. Medisch inhoudelijk of juist niet? Nu alvast plannen, zodat er niks anders in de weg kan komen.

Back To Top