Skip to content

Van spanning naar zingeving!

Een tip om op een moment dat je ergens erg door geraakt wordt er achter te komen wat jouw leven zin geeft. Door op deze manier snel de spanning te verminderen, kan je stilstaan bij waarom jij geraakt werd. Door op deze manier rustig te worden kan je dan stil staan bij wat er in jou geraakt werd. Vaak is dat namelijk iets wat belangrijk voor je is.

Door dit vaker te doen besef je steeds beter wat er belangrijk is voor jou en krijg je steeds beter woorden voor wat er voor jou toe doet in je leven en in je werk.

Probeer de 4-7-8 ademhalingstechniek, deze helpt namelijk effectief bij het ontspannen van het zenuwstelsel. Het is een handige oefening die je kunt doen in enkele minuten, zelfs in korte pauzes, om even tot jezelf te komen en spanning te verminderen.

  1. Ga rechtop staan of zitten en sluit je mond.
  2. Adem in door je neus gedurende vier tellen.
  3. Houd je adem zeven tellen vast
  4. Adem langzaam uit door je mond gedurende acht tellen.

Herhaal dit vier keer voor een snelle ontspanningsoefening. Sowieso fijn om zo af en toe te doen😀

Back To Top