Skip to content

Medisch leiderschap is kiezen voor persoonlijke groei en anders samenwerken, waardoor je meer impact hebt op jouw dagelijkse zorgomgeving.

In het kort

Deze leergang bestaat uit zes dagen verdeeld over vier maanden. In combinatie met 3x individuele coaching en conference calls met de groep.

Voor wie?

Alle artsen: huisartsen, medisch specialisten, arts-ouderengeneeskunde etc.

Locatie

Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn.

Door wie?

Moniek de Boer (gynaecoloog, coach, trainer) en Angelique van Dam (huisarts np, coach, trainer).

Tijden

Dag 1, 3 en 4: 9.30-17.30 u.
Dag 2 en 6:     9.00-17.00 u.

Extra tijdsinvestering

1 uur per week

Accreditatie

36 punten

Data najaar 2021

23 & 24 sept | 28 okt | 25 nov | 16 & 17 dec
Direct inschrijven

Kosten

(incl. overnachting tussen dag 1 en 2)
€3100,- (voor LHV-leden)
€3600,- (niet LHV-leden)
VNVA leden krijgen 10% korting.

De leergang Medisch Leiderschap zorgt ervoor dat je:

 • weet wat echt belangrijk voor je is
 • weer professionele autonomie ervaart
 • weet waar je kracht zit en hoe je dit kan gebruiken
 • verbinding maakt met je diepe drijfveren
 • weet hoe je beter kan samenwerken
 • je boodschap beter kan overbrengen
 • meer invloed kan uitoefenen
 • een transformatie doormaakt naar leiderschap

Meer regie

Deze unieke nascholing leert jou om je eigen invloedsfeer bewuster in te zetten en te vergroten: in relatie tot de patiënt en daarbuiten.

Je komt erachter wat voor jou echt belangrijk is, je krijgt je visie helder en krijgt handvatten om concrete verandering in gang te zetten in de zorg. Deze nascholing sluit altijd aan bij wat jij nodig hebt om je verder te ontwikkelen. De kracht van het samenwerken in een diverse groep gedurende een langere periode creëert synergie in leeropbrengst. De individuele coaching ondersteunt jouw persoonlijk groei proces. Hierdoor creëer jij een zorg die werkt: voor de patiënt, voor jezelf en voor de maatschappij.

Medisch Leiderschap is niet alleen voorbehouden aan managers en/of bestuurders en wordt met de nascholing van MPOWR door iedere arts individueel ingevuld.

Dag 1 & 2 Persoonlijk leiderschap

Na uitgebreide kennismaking met elkaar, ga je op zoek naar wat voor jou echt belangrijk is, waar je kracht zit en wat je verlangen is.
Je merkt dat je na deze 2 dagen bewuster vanuit jezelf handelt, je krachten inzet en daardoor meer invloed hebt.

Dag 3 Samenwerken

Je krijgt nieuwe inzichten in samenwerken; over jezelf en over je team. Je gaat aan de slag met je eigen aannames en overtuigingen. Je gaat ervaren wat dit betekent voor jouw plek binnen je team en de gezondheidszorg.
Na dag 3 zal je merken dat je anders naar samenwerken kijkt. Ook jouw eigen aandeel binnen samenwerkingen gaat veranderen. Je zal meer verbinding je impact toeneemt.

Dag 4 Organisatie en verandering

We staan uitgebreid stil bij verschillende soorten organisaties. Wat maakt dat organisaties zijn zoals ze zijn? Waarom functioneert het op een bepaalde manier? Je krijgt inzicht in verschillende organisatiewaarden. Hoe verbind je mensen met verschillende waardensystemen? Wat is er nodig als je een cultuur wilt veranderen? We nemen je mee in moderne verandertechnieken.
Na dag 4 kijk je met andere ogen naar je eigen organisatie. Je ziet wat de diepere laag is onder je team, wat jullie verbindt en wat jullie verschillend maakt. Deze kennis en ervaring zorgen ervoor dat je in staat bent meer mensen met je mee te nemen in jouw gewenste richting.

Dag 5 & 6

Aan het eind van de leergang Medisch Leiderschap weet je wat je visie is, waar je jouw focus op wil leggen en weet je hoe je jezelf in kan zetten om dit te bereiken. Je integreert dit met verschillende manieren van leiderschap en ontdekt welke manier het beste bij jouw natuur past.
Om dit voorwaarts te brengen houd je een voordracht over jouw weg naar Medisch Leiderschap en wat je in de zorg wilt neerzetten. Dit varieert van een hele kleine stap tot hele grote stappen. Jij hebt duidelijk hoe jij de regie pakt.

In de tussentijd

 • Tussen elk blok:
  – 1x individuele coaching,
  – 1x conference call met groep.
  – Wekelijkse huiswerkopdrachten en voorbereidend leeswerk.
 • Geschatte tijdbesteding per week 2 uur.

Of eerst even overleggen? Mail ons.

Of eerst even overleggen? Mail ons.

Reacties van deelnemers

… anders dan andere cursussen.

“Deze leergang is anders dan andere cursussen door de betrokkenheid, bevlogenheid en kundigheid van de trainers, het leren vanuit beleving en de verdeling tussen actieve stukken en theorie.”

… werk voelt logischer.

“Tijdens deze nascholing ga je letterlijk op reis; van je eigen (binnen-) wereld naar de wereld van de mensen om je heen (en jouw positie hierin) en vervolgens naar de wereld van de patiëntenzorg. Door deze werelden op één lijn te krijgen word je meer één persoon en voelt alles wat je doet op een dag opeens een stuk logischer!”

… vergroot je effectiviteit.

“In een relatief korte tijd vergroot je op een bijzondere manier je persoonlijke effectiviteit. Bijzonder in die zin dat er geen sprake is van trucjes of zo, maar dat je nu meer vanuit jezelf, vanuit je eigen kracht, eigen waarden en eigen ZIN anderen benadert, waarbij het open staan voor de ander maakt dat verbinding makkelijker is en je gezamenlijke waarden maken dat je doelen samen makkelijker bereikt.”

Back To Top