Skip to content

Belangrijk om huisartsenvak met iets anders te combineren

Eén van onze alumni is in juli 2021 in het blad De Dokter van de LHV geinterviewd voor de rubriek: ‘Mijn werk en ik’.

Zij beschrijft hoe voor haar het huisartsenvak rijker wordt door er ook steeds iets anders naast te doen.

Over haar opleidingspraktijk in haar derde jaar: “Bij hen heb ik van dichtbij meegemaakt hoe een duopraktijk functioneert en hoe er een kruisbestuiving kan zijn als je er ander werk naast doet. Dat is heel inspirerend en vormend voor mij geweest.”

Ook dát is medisch leiderschap: weten wat er voor jou helpt om het huisartsenvak interessant te maken.

Zij schrijft over de leergang medisch leiderschap( die zij zichzelf cadeau deed) : ” In de leergang krijg je een schatkist aangereikt. Die moet je zelf openmaken om te kijken wat er voor jou in zit. Alles is gericht op vinden wat je talenten zijn en die uitbouwen. Dat brengt grote persoonlijke groei met zich mee.” In de leergang ontdekte ze de behoefte om eens echt “over de rand van het huisartenvak heen te kijken”. Dit heeft ertoe geleid, dat Caroline nu een premaster bedrijfskunde in de zorg bij HMBS in Zeist doet.

“Dat in een land als Nederland je sociaal-economische klasse je levensverwachting bepaalt – dat zie je nu met corona ook weer– vind ik iets waar we met z’n allen heel goed over na moeten denken.
De vraag interesseert me hoe je daar met budgetten iets aan zou kunnen veranderen.”

Hoe richt jij jouw huisartsenwerk of je specialistenwerk zó in, dat het je voldoening blijft geven? Daardoor lever jij namelijk betere zorg wat ook jouw patienten ten goede komt.

Wil je het hele artikel lezen? Klik dan hier.

Back To Top