Skip to content

Verbinden in plaats van polariseren

Een deelneemster aan onze leergang geeft een mooi voorbeeld van verbindend Medisch Leiderschap bij een groeiend probleem. Haar verhaal staat in het blad De Dokter nummer 2 uit 2022 in de rubriek ‘Mijn werk & ik’.

Op dit moment wordt er veel gemopperd door praktijkhoudende huisartsen die iets vinden van waarnemende huisartsen en waarnemende huisartsen die iets vinden van praktijkhouders. De discussie is behoorlijk polariserend en niet echt verbindend. En daar bereik je geen oplossingen mee. Het geeft alleen verharding aan beide kanten.

Ondertussen groeit het aantal waarnemende huisartsen die aarzelen om een praktijk te starten. Anneke schreef hier een heel verbindend stuk over in het tijdschrift De Dokter. Zij zal op 7 juli ook een (geaccrediteerde!) workshop geven over de positieve – en negatieve kanten van het praktijkhouderschap.

Allemaal manieren om in gesprek te komen met elkaar en van en met elkaar te leren.

Vind hier de link naar haar linked in stuk hierover.

Back To Top